Yoga Nature Retreat

13 - 15 september

Zodra je het water oversteekt en Flevoland oprijdt, voel je je in een ander stukje Nederland. Je ervaart de ruimte richting het Horsterwold; een roofvogel zit op een grote tak, de bomen zwaaien je tegemoet. Je stapt uit, ruikt de bladeren en hoort de vogeltjes. Tussen de bomen zie je de knusse lichtjes, de lange aanschuiftafels en de mooie buitenverblijven. Jouw plek om je onder te dompelen in de natuur deze week en de energie van de nazomer te laten stromen. 

Een heerlijk weekend in de nazomer; het seizoen van balans, oogsten en verbinden. De natuur heeft in de zomer volop gegroeid en gebloeid, de vruchten zijn gerijpt en de zoete smaken komen van het land. Een mooie periode om jouw balans op te zoeken, te voelen hoe het met je gaat en te ervaren wat jou nu voedt. Je stevigheid voelen en je klaarmaken voor de naderende herfst, de tijd waarin de natuur gaat loslaten. Kom genieten van de overgang van de seizoenen in het bos, de fijne nazomer-avonden bij het kampvuur en de aandacht voor jezelf tijdens de yoga & meditatie. 

Nazomeren

Deze dagen gaan we meebewegen met de natuur en de energie van het seizoen. De Chinese filosofie gaat uit van 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water), ontstaan door nauwkeurige observatie van de natuur. Deze elementen en hun bijbehorende energie maken deel uit van de natuur, de seizoenen en van jou! De Yin Yoga, meditaties en maaltijden gedurende dit weekend zijn gebaseerd op deze elementen en stimuleren de energie van de nazomer in jou. Voel de verbinding met je innerlijke natuur & versterk jouw natuurlijke balans.

Yin yoga

Gedurende de retreat beginnen en eindigen we de dag met een meditatie en Yin Yoga les. Yin Yoga is een milde vorm van yoga waarbij we vooral gaan loslaten en ontspannen. Een fijne manier om steeds meer met je aandacht in je lichaam te komen, te verstillen, te voelen en op een zachte manier jezelf te voeden. Door de houdingen wat langer aan te houden en de spieren zoveel mogelijk te ontspannen, stimuleren we de diepere lagen in het lichaam, zoals het bindweefsel en de energiebanen (meridianen).  

Alle lessen zijn toegankelijk voor iedereen; enige yoga-ervaring is niet nodig. Als je wel yoga-ervaring hebt, krijg je de mogelijkheid om meer verdieping op te zoeken tijdens deze dagen.

De yoga vindt buiten plaats, op het mooie yoga-deck onder de bomen. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van een tent-overkapping.

Aanschuiftafels!

Met de lunch & het diner eten we gezamenlijk aan de sfeervolle lange tafels in het bos. Het ontbijt wordt iedere ochtend klaargezet; voel je vrij om aan te schuiven aan tafel of om een eigen plekje te zoeken om ervan te genieten. De maaltijden sluiten aan op de yogalessen en de 5 elementen, en zijn zo natuurlijk & lokaal mogelijk bereid. Én met passie & liefde natuurlijk, want we houden ontzettend van verse ingrediënten en van lekker eten!

Gedurende de dag krijg je koffie & thee, en zetten we regelmatig wat lekkers voor je klaar.

Terra Wolde

Bij Terra Wolde voel je je thuis in de natuur. Het Horsterwold is het grootste loofbomenbos van Nederland, en op een stukje daarvan is het mooie Terra Wolde gerealiseerd door Lisette. Met enthousiasme, doorzettingsvermogen en passie voor de natuur is deze buitenervaring gecreëerd, organisch en in harmonie met de natuur. En zo kun je deze Yoga Nature Retreat ook precies beleven! Leven met het ritme van de natuur, terug naar jouw innerlijke natuur.

Je verblijft in één van de mooie boshuisjes of comfortabele Bell tenten onder de bomen; een heerlijke plek voor jezelf! In alle verblijven staat een opgemaakt tweepersoonsbed voor je klaar, waarin je je iedere avond kunt onderdompelen. Je kunt je vrij bewegen over het terrein, de bossen verkennen, met een SUP het water op gaan of je juist lekker terugtrekken met een boekje. En natuurlijk ben je welkom om te helpen in de moestuin of voor een kletspraatje & een kop thee. Leven op gevoel.

Je kunt samen boeken en verblijven in het buitenhotel of je boekt een verblijf voor jezelf – net wat bij jou past. Voel je welkom en voel je thuis.

De 20m2 Bell tenten zijn ingericht met een comfortabel 2-persoonsbed en een klein 2-persoons zitje. Het kleinste houten huisje in het bos, ‘de kleinste’, is geschikt voor max. 2 personen, met ook een 2-persoonsbed. De twee For-Rest kamers zijn voorzien van 3,5 meter glazen deuren voor het ultieme buitengevoel, met een 2-persoons boxspring, houtkachel, nespresso apparaat en elektriciteit. In bovenstaande verblijven kun je gebruik maken van het gezamenlijke sanitair huisje. En dan zijn er nog de heerlijke boshuisjes met eigen sanitair (het Boshuisje, de Barn en A-frame), waarin je kunt genieten van een 2-persoonsbed, zithoek, houtkachel en eigen douche en toilet – ook is er een nespresso apparaat en waterkoker aanwezig.

Kom je met meer dan 2 personen ontspannen tijdens ons Yoga Nature Retreat, neem dan even contact op met Lisette van Terra Wolde (info@terrawolde.nl) om een passend verblijf te bespreken.

Inclusief

  • 2 overnachtingen in de natuur (in een comfortabel buitenverblijf met een echt tweepersoons bed!)
  • Lekkere & voedzame maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner)
  • Koffie, thee, water & lekkers tussendoor
  • 4 yogalessen, yoga nidra & meditaties buiten (inclusief gebruik van materialen)
  • Stilte-wandeling in de natuur
  • Er zijn SUPs aanwezig die je kunt gebruiken – of zwem lekker in het water
  • Al het goede van de natuur!

Exclusief:

  • Vervoer
  • Reis- & annuleringsverzekering
  • Toeristenbelasting

Arrangement

Vrijdag

14.00-16.00 uur: Aankomst & plekje ontdekken
16.00 uur: Kennismaking & thee
16.30 – 18.00 uur: Meditatie & Yin Yoga
19.00 uur: Aanschuifdiner

Zaterdag

7.30 uur: Thee staat klaar!
7.45 uur: Meditatie
8.00 – 9.15 uur: Yin Yoga
9.30 uur: Ontbijt
13.00 uur: Lunch
15.30 uur: Thee & lekkers
16.00 – 17.30 uur: Meditatie & Yin Yoga
18.30 uur: Aanschuifdiner & kampvuur

Zondag

7.30 uur: Thee staat klaar!
7.45 uur: Meditatie
8.00 – 9.15 uur: Yin Yoga
9.30 uur: Ontbijt
11.30 uur: Stilte-wandeling
13.00 uur: Lunch
14.00 uur: Afsluiting

*De drankjes zijn niet inbegrepen bij het arrangement.