DE BOSTUIN

Het ritme van de natuur

Terra Wolde heeft een stuk land van 2,5 hectare omgetoverd van natuur naar een plek waar eten en recreëren in harmonie met de natuur zijn. Hier loop je op je slippers door het gras of met je laarzen over de zandpaadjes. Als je tijdens het ontbijt in de bostuin om je heen kijkt zie je de dieren lopen, de moestuin vol lekkers en onze duurzame oplossingen waarbij we de elementen van de natuur gebruiken. 

Duurzaamheid

We proberen zo dicht mogelijk bij de natuur te leven en onze footprint zo klein mogelijk te houden. We maken gebruik van de zon om onze energie op te wekken; we halen ons eten uit eigen tuin of de omgeving; en we vangen het regenwater op voor de toiletten. 

Moestuin en boomgaard

We hebben een grote moestuin en boomgaard. Er lopen kippen voor onze eitjes, schapen om het gras kort te houden en bijen voor de honing en de bestuiving van onze gewassen. We planten en zaaien door het bestaande bos eetbare inheemse bloemen en bomen. Natuurlijk afval zetten we om tot compost. Dit gebruiken we om de moestuin en boomgaard te bemesten. Vind je het leuk om tijdens je verblijf te helpen in de moestuin, dan hebben we altijd wel een schepje voor je klaarliggen.