RESTAURANT POMPONIUS

Open voor iedereen!​

Restaurant Pomponius ligt op een kruispunt van fietspaden, wandelpaden en er loopt zelfs een vaarroute langs onze bostuin. We zijn dus niet alleen het kloppende hart van Terra Wolde maar we hopen ook het kloppende hart van de omgeving te worden. Overnacht je hier niet, dan ben je uiteraard meer dan welkom om van onze mooie bostuin en het pure eten te genieten.

Farm-to-table

We volgen het farm-to-table principe, dat betekent dat we zoveel mogelijk ingrediënten zelf verbouwen of uit de omgeving halen. We hebben een moestuin van 250 m2, we hebben kippen voor eitjes, en die schattige varkentjes in ons bos blijven hier ook niet eeuwig staan 😉 Het fruit en de noten halen we uit ons pas aangelegde boomgaard. 

Groenten en kruiden stelen bij ons de show maar we schuwen een duurzaam stukje vlees ook niet. We proberen onze foodwaste te minimaliseren zo conserveren en fermenteren we de oogst die we niet direct kunnen gebruiken. Bij Restaurant Pomponius houden we van simpele ingetogen pure gerechten en koken grotendeels op houtvuur. Op donderdag en zondag hebben we een inmiddels legendarische houtgestookte pizza avond.